Deratizacija

uničevanje glodalcev (miši, podgane) z namenom preprečiti razvoj in širjenje nalezljivih bolezni ter preprečiti povzročitev materialne škode na skladiščeni hrani, elektroinštalacijah, optičnih vodih in ostali pomembni infrastrukturi.

Deratizacijo izvajamo s profesionalnimi zastrupljenimi vabami, katere v prostore postavimo v namenskih deratizacijskih boksih, kateri preprečujejo, da zastrupljene vabe ne bi prešle v okolje (hrana, domače živali, otroci) in hkrati varujejo zastrupljene vabe pred negativnimi vplivi okolja (prah, voda).

PODGANA - v Slovenji sta najbolj razširjeni Siva podgana in Črna podgana.

Siva podgana; živijo v kolonijah, gnezdišča si uredijo pod zemljo, najraje v bližini vodnih kanalov, ob kanalizacijskih sistemih in neposredno ob človeških bivališčih (zelenice, grmovja), od koder prehajajo tudi v človeške domove in gospodarsko pomembna poslopja. Zrastejo do 25 cm, prav toliko je dog rep, tehtajo pa od 250g do 350 gramov. Jedo vse.

Črna podgana; zraste do cca. 20cm, prav toliko je dolg rep. Živijo na suhih in visokih predelih. So zelo okretne in dobre plezalke. Jedo vse.

Podgane imajo neverjetno sposobnost prilagajanja različnim okoljem, so inteligentne in družabne živali, katere znajo skakati, plezati in plavati. Zelo dejavne so predvsem ponoči. Podgane (ali njihovi zajedavci) prenašajo različne bolezni, kot so kuga (preko podganjih bolh), tifus, toksoplazmozo, salmonele in druge nalezljive bolezni.

MIŠ; velikost miši je 7 cm do 10 cm, rep meri pa še dodatnih 5cm. Živi in gnezdi v notranjih prostorih (skladišča, kleti) v bližini hrane. Miši so dobri plezalci, skakalci in plavalci. Jedo vse (žitarice, meso, mleko in mlečne izdelke).

Miši prenašajo viruse, ki povzročajo Mišjo mrzlico, v SLO predvsem virusa Puumala in Dobrava. Virus pride v telo skozi pljuča z vdihavanjem in prizdene ledvica, pljuča in srčno žilni sistem.

O podjetju ESKA

ESKA ima vsa potrebna dovoljenja za izvajanje storitev deratizacije, dezinsekcije in dezinfekcije v RS

  • ugodne cene
  • profesionalna in strokovna izvedba storitve
  • prilagodljiv urnik delovanja
  • izvajanje storitev po celotni Sloveniji
  • zagotavljanje vse potrebne dokumentacije ob izvedbi storitev
Preberite več

Kvedrova cesta 11
8290 Sevnica

040 814 402
041 271 945

040 814 402