Dezinsekcija

DEZINSEKCIJA - uničevanje škodljivih insektov. Insekti lahko s svojimi izločki uničijo hrano, prenašajo pa tudi nalezljive bolezni.

Dezinsekcijo-uničevanje insektov izvajamo z dezinsekcijskimi lučmi, pregrevanjem prostorov, zamrzovanjem prostorov, uporabo tekočih insekticidov, gelov in past ter feromonskih vab.

ŠČURKI; nočni insekti, ki jedo vse. Živijo v kuhinjah, shrambah, kleteh. Kjer se skrivajo za omarami, v elektro-aparatih, kabelskih vodih, raznih špranjah in razpokah. Zelo hitro opazimo njihove male krogličaste iztrebke. Imajo tudi značilen vonj. Prenašajo nalezljive bolezni, njihovi izločki pa kontaminirajo hrano.

MRAVLJE;

Faraonske mravlje: do 2,5mm velike rdečkaste mravlje, katere izvirajo iz Afrike. Jedo vse; beljakovine maščobe ogljikove hidrate. Gnezdijo v stavbah na težko dostopnih mestih (instalacije, razpoke, izolacijskimi materiali), električnih aparatih itd. S svojo prisotnostjo vznemirjajo ljudi, kontaminirajo hrano, prenašajo nalezljive bolezni in povzročajo materialno škodo. Faraonke je potrebno uničevati sistematsko, kar pomeni da je potrebno tretirati vse prostore v stavbi. Uspešno se jih zatira s ciljnimi feromonskimi vabami. Črne mravlje: ali vrtne mravlje so pogosto obiskovalke domov, ker iščejo hrano. Uničujemo jih z insekticidi, tako da poleg notranjosti objektov nadziramo še mravljišča v zunanjosti.

Črne mravlje: ali vrtne mravlje so pogosto obiskovalke domov, ker iščejo hrano. Uničujemo jih z insekticidi, tako da poleg notranjosti objektov nadziramo še mravljišča v zunanjosti.

POSTELJNE STENICE; so zajedalci, krvosesi, kateri se prehranjujejo izključno s krvjo gostitelja. Živijo neposredno v ali ob postelji. Svojo žrtev prepoznajo po izločenem CO2 in oddani toploti. Ugriza ne čutimo, saj stenice ob ugrizu uporabljajo anestetik in antikoagulant. Njihovo prisotnost zaznamo po srbečih kožnih izpuščajih, krvavih madežih na posteljnini, fekalnih izločkih temno rjave barve in po neprijetnem sladkobnim vonju. Uničujemo jih z pregrevanjem prostorov in insekticidi v različnih oblikah.

ŠRŠENI, OSE; so moteči in nadležni insekti, za nekatere pa tudi smrtno nevarni, zardi pika in posledično anafilaktičnega šoka. Njihova gnezda uničujemo s tekočimi insekticidi in plini. Največ jih je v poletnem času.

MUHE; prenašajo mnoge nevarne mikroorganizme, ki povzročajo bolezni, kot so črevesne bolezni, urološke bolezni, kožne bolezni ter mnoge parazite. Za preprečitev pojava muh je najprej potrebna higiena ter odstranitev vseh virov hrane. Uničujemo pa jih z uporabo dezinsekcijskih luči, tekočih insekticidov in insekticidov v plinastem stanju.

O podjetju ESKA

ESKA ima vsa potrebna dovoljenja za izvajanje storitev deratizacije, dezinsekcije in dezinfekcije v RS

  • ugodne cene
  • profesionalna in strokovna izvedba storitve
  • prilagodljiv urnik delovanja
  • izvajanje storitev po celotni Sloveniji
  • zagotavljanje vse potrebne dokumentacije ob izvedbi storitev
Preberite več

Kvedrova cesta 11
8290 Sevnica

040 814 402
041 271 945

040 814 402